Onze visie

  • Wij werken doelbewust aan een veilig en consequent positief pedagogisch klimaat in de hele school.
  • Wij geloven in een stevige basis van lezen, taal en rekenen en streven naar een aanbod van basisvaardigheden van hoge kwaliteit. Structuur en rust in de groep en goede didactiek zijn cruciaal hiertoe.
  • Wij stimuleren kinderen de beste versie van zichzelf te worden.
  • Wij geven kinderen daarom ook de kans zich breed te ontwikkelen. Wereldoriëntatie, kunstzinnige oriëntatie, culturele vorming en onderzoek zijn ondersteunende domeinen bij het leren. Ook mediawijsheid en vertrouwdheid met verschillende ICT-middelen horen hierbij.
  • Wij willen kinderen ontwikkelen tot zelfstandige mensen die betrokken zijn bij hun eigen leerproces.
  • Wij hebben hoge verwachtingen van alle kinderen.
  • We willen leerlingen ontwikkelen tot bewuste wereldburgers die leren verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en voor hun leefomgeving.
Hiertoe werken wij continu als team samen, op een professionele wijze en met veel plezier, aan het leerplezier van kinderen.
 

Wij zijn een Rooms-katholieke school. die onderdeel uitmaakt van een stichting voor bijzonder onderwijs. Wij staan stil bij de grote gebeurtenissen uit het Christendom zoals Kerstmis en Pasen.

Wij leren de kinderen dat verhalen belangrijk zijn en dat wij elkaars verhalen moeten waarderen. Wij gebruiken tien vaste christelijke verhalen gedurende het schooljaar. Ieder jaar komen dezelfde verhalen terug. Leerkrachten geven invulling aan de verhalen op gevarieerde manieren.

Op onze school zitten kinderen uit verschillende culturen met verschillende geloofsovertuigingen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen elkaars achtergrond en religieuze gebruiken kennen, hiervoor openstaan en deze ook respecteren. Als school vinden wij dit een evident onderdeel van onze christelijke waarden.