Veiligheid op school

Van scholen wordt verwacht dat zij een beleid voeren dat gericht is op de veiligheid van leerlingen, de veiligheidsbeleving van leerlingen jaarlijks monitoren en dat er een coördinator is die het beleid voor tegengaan van pesten coördineert en optreedt als aanspreekpunt. Deze wettelijke eisen gelden voor het basisonderwijs, voortgezet en speciaal onderwijs. Op De Horizon hebben we interne en externe vertrouwenspersonen en een antipest coördinator. 

Een school is veilig als de sociale, psychische en fysieke veiligheid van leerlingen niet door handelingen van anderen wordt aangetast. Dat betekent dat er een veilige en positieve sfeer is op school. Het betekent ook dat de school optreedt tegen pesten, uitschelden, discriminatie, geweld en andere vormen van ongepast gedrag, en deze zoveel mogelijk voorkomt. Om dit te waarborgen hebben wij op onze school goede afspraken met elkaar gemaakt en protocollen opgesteld. Deze vindt u terug op de pagina afspraken en protocollen.  

Door middel van de methode Kwink Burgerschap en PBS zetten wij in op het stimuleren van de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarmee worden de sociale veiligheid en het pedagogisch klimaat op school verbeterd.  

Vertrouwenspersonen

Wij trachten steeds te handelen vanuit de driehoek ouders/verzorgers-kind-leerkracht en in het belang van het kind. Wij nemen uw feedback dan ook serieus. Echter, waar mensen werken, gaan soms dingen mis. U bent altijd welkom om situaties met ons te bespreken. Op De Horizon werken we met twee interne vertrouwenspersonen.  Dit zijn Jorgos de Fost en Saskia Stokhof.  Bij hen kunt u als ouder of als leerling terecht.    De interne vertrouwenspersonen zijn door de directie benoemd om deze taak in de school uit te voeren en de belangen van de klager, ouder of kind te behartigen. De vertrouwenspersoon stelt zich onafhankelijk op om belangenconflicten te voorkomen en zal vertrouwelijk met alle informatie omgaan. U kunt hen bereiken op J.defost@ogamstelland.nl en S.stokhof@ogamstelland.nl.  Zij zijn op schooldagen ook te bereiken op 020 6410894.      De interne vertrouwenspersonen zijn door de directie benoemd om deze taak in de school uit te voeren en de belangen van de klager, ouder of kind te behartigen. De vertrouwenspersoon stelt zich onafhankelijk op om belangenconflicten te voorkomen en zal vertrouwelijk met alle informatie omgaan. We kennen ook een onafhankelijke externe vertrouwenspersoon. De externe vertrouwenspersoon is mevrouw Pepita David, psycholoog en geregistreerd psychotherapeut met beroepsgeheim. Zij is door de Onderwijsgroep Amstelland benoemd. De externe vertrouwenspersoon is te bereiken op telefoonnummer 06-3434 8288 of via e-mail: p.david@dtconnect.nl Zij kan u begeleiden bij het indienen van een eventuele klacht bij de Klachtencommissie Christelijk Onderwijs. Voor een onafhankelijk advies in geval van pesten en ongewenste intimiteiten, kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt vertrouwensinspecteurs, telefoon 0900-1113111 (op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur).  Binnen de inspectie van het onderwijs is een aantal inspecteurs aangewezen als vertrouwensinspecteurs.  Postbus 82324 2508 EH  DEN HAAG T: 070 38 61 697 E: info@gcbo.nl W: www.gcbo.nl Voor een onafhankelijk advies in geval van pesten en ongewenste intimiteiten, kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt vertrouwensinspecteurs, telefoon 0900-1113111 (op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur). Binnen de inspectie van het onderwijs is een aantal inspecteurs aangewezen als vertrouwensinspecteurs. De volledige klachtenregeling van Onderwijsgroep Amstelland vindt u hier. Hier leest u alles over het AVG protocol van de Onderwijsgroep Amstelland